Govor

Lep pozdrav z moje strani. Torej, jaz upam, da bo zadeva tekla tako kot mora in po Poslovniku, s tem da se za ta zastoj opravičujem, ker dejansko prvič nadomeščam. Se pravi, kolegica Violeta Tomić me do sedaj še ni potrebovala.

Obveščam vas, da opravičil, da se seje ne bi mogli udeležiti dejansko nismo dobili. Na seji so kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo poslanca Jože Lenart nadomešča Jerco Korče, poslanca Gregorja Periča je pooblaščen da zamenjuje iz kvote …/medsebojno pogovarjanje/, Dušan Šiško iz kvote Slovenske nacionalne stranke zamenjuje Zmaga Jelinčiča in Eva Irgl nadomešča Mojco Škrinjar iz kvote Slovenske demokratske stranke.

Torej, 1. TOČKA DNEVNEGA REDA – LASTNIŠTVO MEDIJEV V SLOVENIJE IN KONCENTRACIJA MEDIJSKEGA PROSTORA.

V poslovniškem roku ni bilo prejetih predlogov v zvezi s popravki dnevnega reda, zato prehajamo na 1. točko. Ugotavljamo, da nismo sklepčni. Zaradi tega, ker nismo sklepčni… /oglašanje iz klopi/

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA. Ugotavljamo, da smo sklepčni. Na spletni strani Državnega zbora je s sklicem objavljeno gradivo, in sicer zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke in Poslanske skupine SMC za sklic nujne seje odbora. Na sejo so bili vabljeni člani, kot so razvidni iz sklica. Dodatno je bil vabljen še gospod Franci Matoz predsednik upravnega odbora DUTB. Za uvodno predstavitev vsebine današnje seje dajem besedo v imenu predlagatelja poslanki Alenki Jeraj.