Govor

Spoštovane članice in člani odbora, vabljeni ter ostali prisotni, lepo pozdravljeni! Začenjam 40. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji poslanci: s pooblastilom je z nami Dušan Verbič, ki nadomešča Matejo Udovič, Mojca Žnidarič iz kvote SMC, namesto Aljaža Kovačiča je z nami Nik Prebil. In še eno opravičilo imamo o službeni odsotnosti Lidije Divjak Mirnik.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red:

1. Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2022 (EPA 2154-VIII),

2. Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2023 (EPA 2155-VIII).

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Odboru predlagam, da združimo obravnavo 1. in 2. točke dnevnega reda. Ali kdo temu nasprotuje? Ugotavljam, da ne.

Prehajamo na 1. IN 2. TOČKO DNEVNEGA REDA.

V zvezi s točkama ste prejeli gradivo, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, predlog sprememb proračuna za leto 2022 in predlog proračuna za leto 2023.

K točkama dnevnega reda so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za finance.

Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino je za obravnavo predlogov proračunov zainteresirano delovno telo.

Ali želi predlagatelj predlogov proračunov, predstavnik Ministrstva za finance, podati dopolnilno obrazložitev predlogov proračunov v celoti? Ministrstvo za finance, ja. Prosim, da se za magnetogram vsi v nadaljevanju predstavite. Izvolite, imate besedo.