Govor

Hvala tudi vam.

Še eno obvestilo za pooblastilo. Iz Poslanske skupine Levica nas obveščajo, da naša poslanska kolegica Violeta Tomić nadomešča poslanskega kolega Željka Ciglerja. In tudi gospo Tomić lepo pozdravljam.

Zdaj pa prehajam na razpravo članic in članov. Želi kdo besedo? Ugotavljam, da ne. Zaključujem obravnavo in predlagam odboru, da najprej sprejme naslednji sklep: »Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor predlaga Državnemu zboru, da sprejme naslednji sklep. Državni zbor daje soglasje k programu dela in finančnemu načrtu Agencije za energijo za leto 2022 z dne 28. 9. 2021.« Želi obrazložiti kdo svoj glas? Ugotavljam, da ne. Prehajamo na glasovanje o predlaganem sklepu. Začetek glasovanja.

Kdo je za? (10 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem zaključujem obravnavo programa dela in finančnega načrta Agencije za energijo za leto 2022 na matičnem delovnem telesu. Odbor bo pripravil poročilo, v katerem bo vključil sprejeti sklep. Prosim, da v skladu z drugim odstavkom 42. člena določimo poročevalca, ki bo predstavil poročilo na seji Državnega zbora. Predlagam, da bi to bila moja podpredsednica, Mateja Udovč. Je v redu? Hvala. Predlagam…

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda. Prehajamo na 1.A TOČKO DNEVNEGA REDA – OBRAVNAVA PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O ZAGOTAVLJANJU ENAKIH KONKURENČNIH POGOJEV ZA TRAJNOSTNI ZRAČNI PREVOZ.

Gradivo k tej točki je poslala vlada z dne 14. 10. 2021 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakon o sodelovanju med Državnim zborom in vlado v zadevah Evropske unije. Na sejo so bili k obravnavi te točke kot predstavnik vlade povabljeni predstavniki Ministrstva za infrastrukturo. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje. Besedo dajem predstavniku Ministrstva za infrastrukturo, gospodu državnemu sekretarju, Blažu Košoroku.