Govor

Dober dan in lepo pozdravljeni!

Vse članice in člane odbora lepo pozdravljam! Pozdravljam tudi ostale prisotne na današnji seji!

Začenjam torej 61. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide!

Še prej pa bi vas prosila, da se vsi skupaj malo umirimo, tako, da bomo lahko razpravo speljali tako, kot je treba. Najlepša hvala.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: namesto gospe Lidije Ivanuša je z nami Elena Zavadlav Ušaj, namesto Aljaža Kovačiča gospa Tina Heferle, namesto gospe Karmen Furman gospod Franc Rosec, namesto Aleksandra Reberška gospod Andrej Černigoj. Vse lepo pozdravljam in jim želim dobro delo.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. - in edina točka – Kako smo izboljšali položaj starejših? Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo torej na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA – KAKO SMO IZBOLJŠALI POLOŽAJ STAREJŠIH?

Gre za zahtevo Poslanskih skupin Nove Slovenije, Slovenske demokratske stranke in Stranke modernega centra, zahteva pa je bila objavljena na spletni strani Državnega zbora. Na sejo sem vabila predlagatelje zahteve – Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, z nami je gospa državna sekretarka, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za infrastrukturo, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, ter Zvezo društev upokojencev Slovenije.

Začenjam z obravnavo navedene točke. Najprej dajem besedo predlagatelju, da predstavi naš predlog in mislim, da je to gospa Tadej Šuštar Zalar.

Izvolite, beseda je vaša.