Govor

mag. Marko Pogačnik

Ja hvala. Vidim, da interesa za razpravo ni, zato dajem na glasovanje Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive, ki se glasi: Republika Slovenija načeloma podpira predlog prenovljene direktive o prestrukturiranju okvira Unije za obdavčitev energentov in električne energije pri posameznih predlaganih rešitvah zlasti pri določanju najnižjih ravni obdavčitve za energente si bo Republika Slovenija prizadevala, da se oblikujejo takšne rešitve, ki bodo upoštevale potrebne spremembe politike obdavčitve energije v Republiki Sloveniji z namenom zasledovanja okoljskih ciljev in bo pri tem upoštevan vidik vpliva na javno finančne prihodke na posamezne sektorje gospodarstva in socialni vidik.

Republika Slovenija bi so prizadevala za postopno uveljavljanje rešitev, ki ne bodo povzročale dodatnih administrativnih bremen za zavezance, hkrati pa bodo prispevale k uresničevanju okoljskih ciljev in zavez Republike Slovenije v soodvisnosti z drugimi predlogi ukrepov iz paketa fit for 55.

Naprošam za glasovanje. Glasovanje se je začelo.

Kdo je za? (6 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je stališče sprejeto.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O VZPOSTAVITVI MEHANIZMA ZA OGLJIČNO PRILAGODITEV NA MEJAH. Naprošam državno sekretarko na Ministrstvu za finance mag. Majo Hostnih Kališek, da nam predstavi predlog uredbe in zlasti predlog stališča Republike Slovenije.