Govor

Dušan Šiško

Ja, predsedujoči, hvala lepa.

Sem mislil, da boste najprej dal te vabljene prek oziroma iz ministrstva, ampak poglejte, spoštovani sklicatelji. Ko preberem teh 6 sklepov in potem, ko preberem, kdo je vse povabljen – Društvo UP-ornik, Focus društvo za sonaraven razvoj – me zanima, kaj ti predstavljajo sploh tu? Ti sklepi so napisani noter samo za Vlado, za poslance, da sprejmemo nekaj, zdaj bojo pa oni še na koncu dobil besedo in bojo razpravljal o podnebni krizi, ki se pa danes, prejšnji teden že govori po celem svetu in nenazadnje, je Slovenija je, veste, moram vam povedat, Slovenija je kriva, da se je tako ozračje v celem svetu spremenilo, da se v Kanadi topi, da je taka vročina, je Slovenija kriva, pa poglejte na en list A4 karto sveta, pa me zanima, če boste tam noter našli Slovenijo.

Dajte, bodite malo resni predlagatelji in vsi skupaj. Zraven tega, o cenah gorivu(?) smo potrdil poslansko pobudo gospe Bojane Muršič na predsedniško, na tejle plenarki, da bo predsednik prišel sedaj nam odgovarjat in se bomo tam pogovarjal o zviševanju oziroma, da bomo ustavil cene. In ne s takimi, s takimi res čudnimi točkami prihajat mi na odbor in na odboru piše na vabilu, če dobro pa preberem, pa piše, energetska kriza, socialna kriza in podnebna kriza za krize kapitalizma. Glejte, ljudje, ne se zajebavat tukajle, no. Vsaj vi člani iz Levice bi lahko vedel, da mi poslanci pa res ne bomo kapitalizma podpiral tu in dajmo se enkrat začet pogovarjat tako, kot se je treba v tem Državnem zboru.

Hvala. In prosim, da jim ne date besedo, ker mislim da, glede na teh 6 točk, členov, ko so jih napisal, se nikjer ne tika njihove naloge, ki jih imajo.