Govor

Hvala, kolegica Irgl.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red skupne seje: Energetska kriza, socialna kriza in podnebna kriza so krize kapitalizma. Ker v poslovniškem nisva prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red skupne seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA – ENERGETSKA KRIZA, SOCIALNA KRIZA IN PODNEBNA KRIZA SO KRIZE KAPITALIZMA.

Kot gradivo ste prejeli: Zahtevo Poslanske skupine Levica za sklic nujne seje Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, ter Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, z dne 14. 10. 2021, ki je objavljen na spletni strani Državnega zbora.

Na sejo so bili vabljeni: v imenu predlagatelja, Miha Kordiš, Poslanska skupina Levica, Ministrstvo za infrastrukturo, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Sodo d. o. o., Agencija za energijo, Društvo UP-ornik, ter Fokus, Društvo za sonaraven razvoj.

Pričenjam z obravnavo te točke in najprej prosim predstavnika predlagatelja, to je Poslanska skupina Levica, da nam predstavi problematiko.

Izvolite, kolega Kordiš.