Govor

mag. Marko Koprivc

Hvala lepa za besedo.

Jaz bi prosil najprej, da se res nehate dobesedno norčevati iz poslanke in poslancev in iz javnosti in zlorabljati dejansko te postopkovne. Namreč kolega Soniboj Knežak je imel uvodno predstavitev in ima pravico povedati svoje stališče.

Če je pa kdo evidentno danes kršil poslovnik, ste pa to vi, predsednica. Ker ste v uvodu, kjer ste si izbrali, da boste stališče zgolj ene strani prebrali – okej, to je še v redu -, potem to zadevo komentirali in pozornost preusmerili zgolj na delodajalce, ki jih tukaj ni. In to je zloraba. In kolega Soniboj je upravičeno rekel, da ste se postavili na stran kapitala. Ker iz vašega uvoda je bilo to razumljeno. Ampak to je pač njegovo mnenje, problem pa je v tem, da ste vi, gospa predsednica, uvod izkoristila za nekaj, kar vam poslovnik ne omogoča. In komentiranje med vodenjem pač ni upravičeno.

Zdaj bi pa prosil, da začnemo z razpravo, da damo možnost gostom, ki so najpomembnejši, po mojem, danes tukaj. Glede na to pozno uro bo že itak na nek način razprava omejena in bi prosil, da se začne razprava.

Hvala lepa.