Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci ter vsi vabljeni in prisotni na današnji seji odbora prav lepo pozdravljeni!

Tokrat pričenjamo s 64. nujno sejo Odbora za zdravstvo.

Imamo nekaj opravičil in tudi nekaj nadomeščanj tako, da dovolite, da najprej opravimo to. In sicer so službeno oziroma zaradi drugih razlogov zadržani Dejan Židan, mag. Bojana Muršič in naš kolega poslanec Simonovič. Na seji imajo pa tudi nekaj nadomestil in sicer našega člana Vojka Starovića bo nadomeščala Maša Kociper, ki jo lepo pozdravljam v naši družbi in pa Ivo Dimic bo nadomeščala Tadeja Šuštar Zalar, ki jo prav tako lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. Poleg dnevnega reda določenega s sklicem seje odbora sem včeraj predlagala tudi razširitev z naslednjo točko dnevnega reda »Pobuda za začetek postopka za oceno ustavnosti Zakona o nalezljivih boleznih«, gradivo ste tudi prejeli. Na podlagi smiselne uporabe desetega odstavka 64. člena Poslovnika Državnega zbora razpravo o predlogu za razširitev dnevnega reda seveda ni mogoča lahko pa o tem predlogu odboru sporočijo stališča predstavniki poslanskih skupin. Želi v ta namen razširitve kdo podati svoje stališče? (Ne.) Prehajamo na glasovanje in vas prosim, da pač glasujemo o razširitvi dnevnega reda. Skratka, glasujemo.

Kdo je za? (12 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je predlog sprejet.

Tako bomo to točko uvrstili kot drugo v vrstnem redu prva pa ostaja tista, ki je bila tudi predlagana. Ta trenutek sem dobila še eno pooblastilo in sicer našega člana Roberta Pavšiča nadomešča Lidija Divjak Mirnik, ki jo prav tako lepo pozdravljam.

Torej prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – ZAHTEVA DRŽAVNEGA SVETA ZA PONOVONO ODLOČANJE O ZAKONU O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O LEKARNIŠKI DEJAVNOSTI.

Na voljo ste imeli tudi kar nekaj gradiv, ki ste jih prejeli. Na sejo so bili vabljeni tudi predstavniki Državnega sveta, ki pa jih danes z nami ni, zato dovolite naslednje obvestilo. Državni svet je na 27. izredni seji 27. 10. 2021 ob obravnavi navedenega zakona na podlagi tretje alineje prvega odstavka 97. člena Ustave Republike Slovenije sprejel zahtevo, da Državni zbor ponovno odloča o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o lekarniški dejavnosti. Uvodno besedo bom dala kar predstavnici Zakonodajno-pravne službe, ki bo tokrat prva na vrsti tako, da beseda je vaša.

Izvolite.