Govor

Igor Zorčič

Okej.

Še kdo? (Ne.) Zaključujem razpravo. Glede na podan predlog, sem dal najprej na glasovanje naslednji sklep. Ker se predlaga 2. točka, torej, »Na podlagi drugega odstavka 58. člena Poslovnika Državnega zbora se na dnevni red 86. izredne seje zbora uvrsti naslednja točka dnevnega reda: točka 2. - predlog za izvolitev sodnika Ustavnega sodišča.« Glasujemo.

Kdo je za? (Desus, Narodne, SNS, SMC, NSi, SDS.) Kdo je proti? (… ) Vzdržani? Ostali vzdržani.

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Na glasovanje dajem še naslednji sklep: »Poslanske skupine k 1. točki dnevnega reda 86. izredne seje Državnega zbora najavijo čas v skladu s tretjim odstavkom 67. člena Poslovnika zbora. K 2. točki pa skladno s parlamentarno prakso pri Mandatno-volilnih zadevah.« Glasujemo.

Kdo je za? (Desus, Narodne, SNS, SMC, NSi, SDS, Levica.) Še kdo tam? Še Levica. Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

/ oglašanje iz ozadja/ Ja, zdajle je razprava. Zdajle, poglejte, mislim, zdajle je glasovanje. Glasujemo še o tem sklepu, potem pa, če ima kaj… Postopkovni predlog.

Še en sklep dajem na glasovanje in sicer, »Vlada ima za uvodno predstavitev mnenja k predlogu zakona do pet minut za razpravo o morebiti vloženih amandmajih k prihodnji in končni določbi predloga zakona pa do 30 minut.« Torej gre se za čas pod točko 1. Glasujemo.

Kdo je za? (Desus, Narodne, SNS, SMC, NSi, SDS, Levica.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Kolega Šiško, ste želeli besedo? (Da.)