Govor

mag. Marko Pogačnik

Spoštovane kolegice in kolegi, začenjam 121. sejo Odbora za zadeve Evropske unije. Obveščam vas, da so zadržani in se seje danes ne morejo udeležiti naslednji člani, g. Jelinčič, mag. Rajh in gospa Sukič. Na seji kot nadomestni člani sodelujejo poslanka mag. Karmen Furman, nadomešča gospoda poslanca Janeza Moškriča in gospa poslanka Nada Brinovšek, nadomešča poslanca gospoda Doblekarja. Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije, Urad predsednika Republike Slovenije, kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade ter Državnega sveta. Vse navzoče prav lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red. Dne 3. november ste prejeli še obvestilo o razširitvi dnevnega reda, tako se dnevni red seje razširi še z naslednjo točko dnevnega reda »Sofinanciranje stalnega člana COSAC v obdobju 1. 1. 2022 do 31. 12. 2023. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predloga za spremembo dnevnega reda je v skladu s 154. d členom Poslovnika Državnega zbora določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem in z razširitvijo.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA EKONOMSKE IN FINANČNE ZADEVE, Bruselj, 9. november. Gradivo smo od vlade prejeli 4. novembra na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlade v zadevah Evropske unije. Naprošam državno sekretarko na Ministrstvu za finance, dr. Katjo Lautar, da nam predstavi izhodišče za udeležbo slovenske delegacije na zasedanju sveta.