Govor

Hvala predsednica.

Spoštovani! Tudi lep pozdrav v mojem imenu vsem članicam in članom obeh odborov, predvsem pa lep pozdrav vsem cenjenim gostom!

Začenjam 49. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor. Obveščam vas, da je za današnjo sejo opravičen naš poslanski kolega iz Poslanske skupine Desus, gospod kolega Ivan Hršak. S pooblastili pa tej seji sodelujejo: poslanski kolega Jani Ivanuša nadomešča poslanskega kolega Dušana Šiška, poslanska kolegica mag. Alenka Bratušek pa nadomešča našega poslanskega kolega Andreja Rajha.

Prehajamo na določitev dnevnega reda skupne seje. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red skupne seje:

Točka 1. Ukrepi za hitro pomoč najranljivejšim zaradi povišanja cen energentov.

Ker do pričetka seje nisva prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen s skupno sejo kot ste ga prejeli s sklicem.

Tako prehajamo na 1. in edino TOČKO DNEVNEGA REDA – UKREPI ZA HITRO POMOČ NAJRANLJIVEJŠIM ZARADI POVIŠANJA CEN ENERGENTOV.

Poslanska skupina SD, LMŠ, Levica, SAB ter nepovezani poslanci so 25. 10. 2021, na Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor ter na Odbor za gospodarstvo naslovili zahtevo za sklic nujne seje z navedeno točko dnevnega reda.

Na sejo so bili vabljeni, v imenu predlagatelja, mag. Marko Koprivc in mag. Andrej Rajh, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, minister za infrastrukturo, Jernej Vrtovec, minister za finance mag. Andrej Šircelj, Andrej Matoz, direktor javne Agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence, mag. Duška Godina, direktorica Agencije za energijo, dr. Janez Žlak, predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga, d. d., Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in slovenska fundacija za trajnostni razvoj.

Prehajamo na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi sklica seje? (Da.) Mag. Marko Koprivc, predvidevam pa tudi, da mag. Alenka Bratušek. To drži?

Izvolite, gospod Koprivc.