Govor

mag. Marko Pogačnik

Spoštovani kolega Bevk, hvala za dano besedo.

Spoštovane kolegice in kolegi!

Začenjam 122. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije, Urad predsednika Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče, tudi sam lepo pozdravljam še posebej pa lepo pozdravljam gospoda Janeza Lenarčiča, evropskega komisarja za krizno upravljanje, ki je navzoč v dvorani in bo sodeloval na današnjih treh odborih Državnega zbora.

Februarja letos smo namreč vaše sodelovanje na seji Odbora za zadeve Evropske unije izpeljali na daljavo v obliki video konference.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen takšen dnevni red na seji kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDSTAVITEV DELOVNEGA PROGRAMA EVROPSKE KOMISIJE ZA LETO 2022.

Gradivo k točki je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem seje. S to točko nadaljujemo dolgoletno prakso po kateri evropski komisar oziroma komisarka iz Slovenije na seji odborov Državnega zbora predstavi letni program komisije. Naprošam gospoda Janeza Lenarčiča, evropskega komisarja za krizno upravljanje, da nam predstavi delovni program Evropske komisije za leto 2022.