Govor

Robert Polnar

Spoštovani gospe in gospodje, lepo pozdravljeni!

Začenjam 40. sejo Odbora za finance. Nisem prejel obvestila, da bi bil kdo zadržan, prejel pa sem tri pooblastila za nadomeščanje in sicer, poslanec Bojan Podkrajšek nadomešča poslanca Marka Pogačnika iz Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke, poslanka Mojca Škrinjar nadomešča poslanko Suzano Lep Šimenko, prav tako iz Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke in poslanec Blaž Pavlin nadomešča poslanca Jožefa Horvata iz Poslanske skupine Nova Slovenija.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. V poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom, zato ugotavljam, da je sprejet dnevni red, kakor vam je bil poslan.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – POROČILO GLEDE OPRAVLJENEGA NADZORA DRUŽBE ZA UPRAVLJANJE TERJATEV BANK, D. D., TER IZDANIH PISNIH USMERITEV ZA OBDOBJE OD 1. 4. DO 30. 6. 2021.

V okviru te točke gre za obravnavo poročila na podlagi drugega odstavka 4. člena Zakona o ukrepih Republike Slovenije za krepitev stabilnosti bank. K tej točki so vabljeni predstavniki in predstavnice Družbe za upravljanje terjatev bank in Ministrstva za finance. Kot dodatno gradivo smo prejeli tudi mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance, z dne 29. novembra letošnjega leta.

Ali želi uvodno besedo predstavnica Družbe za upravljanje terjatev bank, gospa Nina Tušar Markeš, finančna direktorica? (Ne.) Ni potrebno.

Potem sprašujem predstavnico Ministrstva za finance, državno sekretarko, gospo Majo Hostnik Kališek, ali želite besedo? (Da.)

Izvolite, prosim.