Govor

Spoštovani!

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale lepo pozdravljam!

Pričenjam 24. redno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji poslanski kolegi: Ferenca Horvátha nadomešča Felice Žiža. Z nami je tudi Monika Gregorčič, ki nadomešča Mojco Žnidarič in še enega, in Lidijo Ivanušo nadomešča Elena Zavadlav Ušaj. Še enega imamo. Tako, hvala lepa. Mag. Marka Koprivca nadomešča Matjaž Nemec.

Še enkrat vsem rečem lahko en lep dober dan.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora.

Pod 1. točko – Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, skrajšani postopek, EPA 2102-VIII.

Pod točko 2. – Poročilo o uresničevanju resolucije o raziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije 2011-2020 do leta 2020, EPA 1898-VIII.

In pod 3. točko – razno.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlog v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red kot ste ga: prejeli s sklicem seje odbora. Glede na to, da me je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zaprosilo, če lahko zamenjam 1. in 2. točko dnevnega reda, ker bo 2. točka časovno krajša, predlagam, da v skladu s prvim odstavkom 65. člena Poslovnika spremenimo vrstni red obravnave posameznih točk. Zato predlagam, da se kot prva obravnava 2. točka dnevnega reda, torej poročilo o uresničevanju resolucije o raziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije 2011-2020 do leta 2020 in kot druga, Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, skrajšani postopek. Ali kdo temu nasprotuje? Ugotavljam, da ne.

Torej smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA POROČILO O URESNIČEVANJU RESOLUCIJE O RAZISKOVALNI IN INOVAVACIJSKI STRATEGIJI Slovenije 2011-2020 DO LETA 2020, EPA 1898-VIII.

V zvezi s to točko ste prejeli gradivo, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora in sicer poročilo, mnenje Komisije za kulturo, znanost, šolstvo in šport. K tej točki dnevnega reda so vabljeni kot je razvidno iz sklica seje.

Besedo dajem torej predstavniku predlagatelja, poročilo predstavnikov Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, državnemu sekretarju Damirju Orehovcu. Izvolite.