Govor

Hvala tudi vam, gospod Strnad.

Želi besedo še kdo od ostalih vabljenih? Ugotavljam, da ne.

Prehajamo na razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Odboru predlagam, da po opravljeni razpravi o posameznih členih najprej glasujemo o morebitnih predlogih amandmajev, če bodo vloženi, nato pa v skladu s tretjo alinejo prvega odstavka 128. člena Poslovnika Državnega zbora glasujemo še o vseh predlogih členov zakona skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? Ugotavljam, da ne.

V razpravo dajem vse člene predloga zakona. Želi kdo razpravljati? Ugotavljam, da ne. Zaključujem razpravo.

Prehajamo na glasovanje. V skladu s prej sprejeto odločitvijo prehajamo na glasovanje o vseh členih predloga zakona skupaj. Želi obrazložiti svoj glas? Ugotavljam, da ne.

Začenjam glasovanje. Glasujemo.

Kdo je za? (1 član.) Proti? (16 članov.)

Ugotavljam, da členi niso sprejeti.

Glede na to, da členi predloga zakona niso sprejeti, na podlagi razlage Komisije za poslovnik v zvezi z drugim odstavkom 61. člena Poslovnika z dne 9. 12. 2009 ugotavljam, da je obravnava predloga Zakona o ravnanju z odpadki na matičnem delovnem telesu končana. S tem zaključujem drugo obravnavo predloga na matičnem delovnem telesu. Odbor bo pripravil poročilo, v katerega bo vključil tudi to ugotovitev, in ga posredoval predsedniku Državnega zbora.

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda. Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA DRUGO OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O OSKRBI S PLINI, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo posredovala vlada.

Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo: predlog zakona z dne 27. 8. 2021, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 16. 11. 2021, mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj z dne 23. 11. 2021, pripombe Združenja mestnih občin z dne 28. 9. 2021, pripombe Skupnosti občin z dne 12. 10. 2021 in pripombe Združenja občin z dne 9. 11. 2021. V poslovniškem roku so bili vloženi amandmaji poslanskih skupin SDS, SMC, Nova Slovenija. Vsa navedena gradiva so objavljena na spletni strani Državnega zbora.

Na sejo so bili k obravnavi te točke povabljeni: Ministrstvo za infrastrukturo, komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, Agencija za energijo, Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije, Energetska zbornica Slovenije in Zakonodajno-pravna služba.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v katerem bomo na podlagi 126. člena poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih amandmajih k posameznim členom in o členih predloga zakona.

Besedo dajem predstavniku predlagatelja, Ministrstvu za infrastrukturo. Z nami je državni sekretar gospod Blaž Košorok.

Izvolite.