Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, vsi vabljeni in prisotni na današnji seji odbora prav lepo pozdravljeni!

Pričenjam 65. nujno sejo Odbora za zdravstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani našega odbora. Za enkrat sem dobila obvestilo, da bo našega člana Željka Ciglerja nadomeščal poslanski kolega Primož Siter, ki ga prav lepo pozdravljam na našem odboru.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje, ki je bil podan 15. 11. ste prejeli predlog dnevnega reda. Seja je sklicana na podlagi zahteve skupine poslank in poslancev s prvopodpisanim Danijelom Krivcem za sklic izredne seje Državnega zbora s točko dnevnega reda Predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi in pa zahteve skupine poslank in poslancev s prvopodpisanim Branetom Golubovićem, ki so predlagali Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva tudi skrajšani postopek. Ker do začetka seje ni bilo predlogov za razširitev dnevnega reda oziroma za umik točke dnevnega reda je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem seje. Torej, dnevni red seje odbora, da še enkrat povzamem, 1. točka Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva, skrajšani postopek in 2. točka Predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi druga obravnava.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE, PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVI ZAKONA O NUJNIH UKREPIH NA PODROČJU ZDRAVSTVA.

Kolegij predsednika Državnega zbora je odločil, da se zakon obravnava po skrajšanem postopku. Dobili ste v svoje predale kar nekaj gradiv. Prav tako ste bili lahko seznanjeni na ta način z vabljenimi na to sejo, jih imamo kar nekaj tako, da predlagam, da pričnemo kar z drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o amandmajih in členih predloga zakona. Predlagam našemu odboru, kar sem storila že večkrat, da se razprava o vseh členih in amandmajih združi v skladu s prvim odstavkom 128. člena Poslovnika. Po opravljeni razpravi pa bi opravili tudi glasovanje o amandmajih, nato pa glasovali o vseh členih skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.) Potem bi šli po temu sistemu.

Danes je z nam v imenu predlagatelja kolegica Andreja Zabret. Najprej jo lepo pozdravljam na našem odboru in ji dajem tudi besedo.

Izvolite.