Govor

Hvala lepa. Lep pozdrav vsem tudi iz moje strani. Začenjam 41. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji članice in člani odbora: Luka Mesca nadomešča Primož Siter, Sama Bevka nadomešča dr. Franc Trček, Lidijo Divjak Mirnik nadomešča Jožef Lenart. Službeno se je opravičil Ferenc Horvath zaradi službene poti.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odborov. Pod 1. točko, Neizvajanje zakonov o celostni zgodnji obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami. Ker v poslovniškem roku nismo prejeli predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem odborov.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NEIZVAJANJE ZAKONOV O CELOSTNI ZGODNJI OBRAVNAVI PREDŠOLSKIH OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI.

Zahteva poslanskih skupin LMŠ, SD, Levica SAB in Poslanske skupine nepovezanih poslancev za sklic nujne seje odborov z dne 15. november 2021 je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

K tej točki smo vabili kot je razvidno iz samega sklica seje, zato ne bom naštevala.

Besedo dajem predlagateljem zahteve za sklic seje, tj. predstavniku Poslanske skupine LMŠ Aljažu Kovačiču.

Izvolite, imate besedo.