Govor

Igor Peček

Hvala lepa, gospod Cugelj.

Sedaj sem dolžan eno pojasnilo. Ta vaš odgovor oziroma komentar oziroma razjasnitev, kakorkoli mu že rečemo, se nanaša na sklep, ki je bil sprejet na 28. nujni seji 9. 6. 2021. Glede na to, da sem na začetku predlagal, sem pač pričakoval, da bi se pri tej prvi, se pravi prvem sklopu nerealiziranih sklepov s 16. nujne seje pač pri nas oglasil oziroma na Komisiji pojasnil nekdo od predstavnikov Vlade, ki je zadolžen za področje. Namreč takrat smo sprejeli sklepe, ki so se nanašali na predlog priporočil glede poročanja Državnemu zboru po 12. členu Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju.

Sedaj glede na vaše vprašanje, mag. Bratušek, kaj lahko mi kot Komisija oziroma jaz kot predsednik, naredim glede na to, da na Komisiji nismo dobili nobenih pojasnil oziroma odgovorov na sprejete sklepe, je edino kar imamo, da Vlado oziroma odgovorne na Vladi še enkrat pozovemo za to, da se opredelijo do sprejetih sklepov. To je bil tudi namen te točke dnevnega reda.

Vseeno bi predlagal, da gremo po sklopih skozi sprejete sklepe in potem glede na to, da verjetno pri določenih sklepih pojasnil ne bomo dobili, da na koncu sprejmemo sklep, da smo se s tem seznanili. Moja naloga v nadaljevanju pa bo, da Vlado oziroma tiste odgovorne še enkrat pozovemo. Se strinjamo s tem? Ali kdo temu nasprotuje ali ima drugačen predlog? Mag. Bratušek, prosim.