Govor

Spoštovane kolegice, kolegi, cenjeni gostje, pričenja 51. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter vse prisotne lepo pozdravljam. Obveščam vas, da je z današnje seje opravičen naš poslanski kolega Željko Cigler iz poslanske skupine Levica, z pooblastili pa na današnji seji sodeluje naša poslanska kolegica Suzana Lep Šimenko, ki nadomešča poslanskega kolega Francija Rosca iz poslanske skupine SDS.

Prehajamo določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem ste prejeli dnevni red z eno točko, v zvezi s katerim v poslovniškem roku nisem prejel nobenega predloga za spremembo. Zato je ta določen, kot sta ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O VZPOSTAVITVI SOCIALNEGA SKLADA ZA PODNEBJE. Gradivo k tej točki je poslala Vlada 11. 11. 2021 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Na sejo so bili za obravnavo te točke kot predstavniki Vlade povabljeni Ministrstvo za infrastrukturo. Odbor bo navedeno gradivo obravnaval v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje. Besedo dajem predstavniku Vlade oziroma Ministrstvu za infrastrukturo. Z nami je državni sekretar gospod Blaž Košorog. Izvolite.