Govor

Edvard Paulič

Spoštovani!

Pričenjam 32. nujno sejo odbora in prav lepo pozdravljam vabljene in ostale prisotne.

Imamo eno opravičilo z današnje seje in sicer, opravičil se je zaradi službene odsotnosti poslanec Branko Simonović.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red, Predlog strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023 do 2027. Ker do pričetka seje nisem prejel predloga za razširitev dnevnega reda oziroma za umik točke dnevnega reda, je določen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Prehajamo na obravnavo navedene točke dnevnega reda. Na sejo sem vabil Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Državni svet, Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije, Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij, Sindikat kmetov Slovenije, Zvezo slovenske podeželske mladine in pa prof. dr. Emila Erjavca iz Biotehniške fakultete. Kot gradivo ste s sklicem prejeli predlog strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023 do 2027, naknadno pa ste prejeli še povzetek prejetih pripomb v okviru javne razprave o celovitem predlogu strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023 do 2027.

22. 11. ste prejeli še pripombe Društva za razvoj slovenskega podeželja. Preden dam besedo ministru dr. Podgoršku, naj povem, da je bil rok za oddajo pripomb k strateškemu načrtu 25. 11. 2021. Ministra predvsem prosim, da nas seznani z vprašanji in morebitnimi vprašanji, ki bi bila pri strateškem načrtu še vedno odprta. Prosim vse vabljene, ki boste želeli razpravljati, da svoje razprave omejite nekje na 7 minut kot je v skladu s poslovniško prakso. Sejo odbora bi morali končati do 11.30 ure, ker imamo b 12. uri sklicano že drugo sejo. V kolikor pa seje do te ure ne bomo končali, jo bomo nadaljevali popoldan po zaključeni drugi seji odbora.

Sedaj pa dajem besedo ministru dr. Jožetu Podgoršku, da nam predstavi predlog.

Izvolite.