Govor

Mateja Udovč

Vse članice in člane Odbora za gospodarstvo, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

Pričenjam 41. nujno sejo Odbora za gospodarstvo. Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani Odbora: mag. Meira Hot s Poslanske skupine SD, Jani Ivanuša iz Poslanske skupine SNS. Na seji kot nadomestni članice in člani Odbora s pooblastilom sodelujejo: mag. Alenko Bratušek nadomešča Marko Bandelli, poslanca Miha Kordiša nadomešča poslanec Primož Siter in mag. Marka Pogačnika nadomešča poslanec Jure Ferjan.

S sklicem ste prejeli dnevni red seje Odbora. Ker v poslovniškem določenem roku nisem prejela predlogov za spremembo, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O SPODBUJANJU INVESTICIJ, nujni postopek, EPA 2284-VIII. Predlagatelj Predloga zakona je Vlada.

Kolegij predsednika Državnega zbora je na 122. seji 1. 12. 2021 sklenil, da se je Predlog zakona obravnava po nujnem postopku.

K obravnavi te točke so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet.

Poleg Predloga zakona ste prejeli naslednja gradiva: mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 2. 12. 2021, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 6. 12. 2021, pojasnila Vlade na mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 6.12.2021.

V poslovniškem roku so amandmaje k Predlogu zakona vložile poslanske skupine SDS, NSi in SMC, in sicer k 1. in 2. členu z dne 6. 12. 2021.

Pričenjam drugo obravnavo Predloga zakona. Želi predstavnik Vlade podati dopolnilno obrazložitev k členu predloženega zakona? Ugotavljam, da ja. Državni sekretar Andrej Čuš beseda je vaša. Izvolite.