Govor

Najlepša hvala tudi vam.

Preden dam besedo vabljenim, naj samo povem, glede na to, da ste izrazili to željo in jo naslovili name, da naj govorimo o točki dnevnega reda. Jaz se z vami absolutno strinjam, mislim da je tako prav, bi bilo pa dobro, da se pogovorita še z drugim predlagateljem, kajti on je tisti, ki se pač je odločil, da bo zadevo še širše razpravljal. Drugače je pa dejstvo, da danes govorimo o točki dnevnega reda, ki ste jo sklicali v opozicijskih poslanskih skupinah in sicer glede dviga oskrbnin za starostnike v domovih za starejše občane, kar smo pa že ugotovili, gospod Starović in vidim, da ste veseli in zadovoljni, da je do tega prišlo, da je to rešeno. To bomo rešili, kot smo že danes tudi na tiskovni konferenci poveadli, v prehodnih določbah Zakona o dolgotrajni oskrbi. Torej, to pomeni, da se ne bodo, ta dvig oskrbnin zaradi dviga plač ne bo nikakor prizadel oskrbovancev, ampak bo teh 16 milijonov evrov šlo iz proračuna. Tako, da jaz se v celoti z vami strinjam in to je točka današnjega dnevnega reda.

Tako da, jaz sem vesela, da smo tukaj vendarle pristopili skupaj, saj mislim, da tudi prvi predlagatelj je bil vesel tega dejanja, kolikor sem razumela tudi z njegovega odgovora na novinarski konferenci, tako da, mene tudi osebno, moram reči, da je v politiki pomembno, da delamo korake in predvsem je pomembno, da ko vidimo, da neka stvar ni najboljša, da jo skupaj skušamo popraviti in to smo storili in to je danes tudi to bistvo.

Zdaj pa mislim, da je želela gospa Zabret postopkovno, v skladu z 69. členom imate na voljo za postopkovni predlog, vendar prosim, da govorite o uporabi Poslovnika. Izvolite.