Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, vsi vabljeni in prisotni na današnji seji, lepo pozdravljeni.

Obveščam vas, da je danes na dnevnem redu že 67. nujna seja Odbora za zdravstvo.

Obveščam vas, da so zadržani oziroma se seje ne morejo udeležiti naslednji naši člani Odbora, in sicer je opravičena kolegica mag. Bojana Muršič. Imamo pa tudi nekaj pooblastil. In sicer: našega člana mag. Dušana Verbiča bo nadomeščal Gregor Perič (ga lepo pozdravljam), mag. Dejana Židana pa bo nadomeščal poslanski kolega Jani Prednik (lepo pozdravljen). In še eno nadomestilo imamo Ivo Dimic bo nadomeščal Aleksander Reberšek. Toliko za enkrat.

Prehajamo na določitev dnevnega reda Odbora. S sklicem seje dne 1. 12. 2021 ste prejeli predlog dnevnega reda, in sicer: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravniški službi, nujni postopek. Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, je določen takšen dnevni red kot je bil predlagan s sklicem seje.

Imamo tudi amandmaje, ki so se vlagali, in sicer o členih. Na sami seji Odbora bomo pa tudi odločali.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O ZDRAVNIŠKI SLUŽBI. Imate tudi nekaj gradiv, ki ste jih pač prejeli v predal. Imamo tudi nekaj vabljenih, tako da bi kar pričeli z drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o amandmajih in členih Predloga zakona.

Odboru predlagam, da se razprava o vseh členih in amandmajih združi. To je v skladu s 128. členom Poslovnika Državnega zbora. Po opravljeni razpravi pa bi opravili glasovanje o amandmajih, nato pa seveda tudi o vseh členih skupaj.

Ste zadovoljni s takšnim predlogom? Izvolite.