Govor

Spoštovani, če se strinjate, bi začeli, ker mislim, da se vsem mudi, ker so seje poslanskih skupin in potem seja Državnega zbora.

Vsem prav lep pozdrav. Začenjam 60. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Zanimivo, ker je 60. seja, ker je to številka, ki jo ima tudi gospod minister Aleš Hojs, ki mu čestitam za okroglih 60 let. Vse najboljše.

Ugotavljam, da glede dnevnega reda ni bilo pripomb, zato je dnevni red tak, kot je bil poslan s sklicem seje.

Opravičen danes ni nihče. Je pa precej pooblastil, tako da jih bom prebral. In sicer: gospod Matjaž Nemec nadomešča gospoda Predraga Bakovića, poslanec gospod Robert Pavšič nadomešča poslanca gospoda Rudija Medveda, poslanka gospa Mojca Žnidarič nadomešča poslanca mag. Dušana Verbiča, poslanka gospa Mateja Udovč pa je z nami iz kvote SMC. Poslanec mag. Koprivc pa nadomešča poslanko mag. Bojano Muršič.

Prehajamo sedaj na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – ZAHTEVA SINDIKATA POLICISTOV SLOVENIJE ZA OCENO USTAVNOSTI 49.A IN 49.B ČLENA ZAKONA O ORGANIZIRANOSTI IN DELU V POLICIJI TER 42. ČLENA ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O ORGANIZIRANOSTI IN DELU V POLICIJI – obravnava predloga za začasno zadržanje izvajanja navedenih določb.

Najprej bi dal besedo predstavniku ministrstva gospodu ministru, potem pa se bomo seznanili z obema pravnima mnenjema. Prosim.