Govor

Ivan Hršak

Najlepša hvala za to opravljeno delo in podano poročilo o glasovanju.

Na podlagi izida glasovanja ugotavljam, da smo določili kandidata za člana, ki ga bomo vključili v besedilo predloga sklepa, ki ga bomo posredovali v odločitev Državnemu zboru.

Sedaj pa prehajamo še na glasovanje o uvrstitvi kandidata za namestnika člana sveta za sistem plač v javnem sektorju v predlog sklepa, ki ga bomo posredovali v odločitev Državnemu zboru. Na glasovanje dajem predlog, da se Rudi Medved kot kandidat za namestnika člana uvrsti v predlog sklepa o imenovanju člana in namestnika člana sveta za sistem plač v javnem sektorju. Pričenjam glasovanje.

Kdo je za? (11 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Na glasovanje dajem torej naslednji predlog sklepa: »Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da sprejme sklep, s katerim se za člana sveta za sistem plač v javnem sektorju imenuje Zmago Jelinčič plemeniti, za namestnika člana pa Rudi Medved.« Pričenjam glasovanje.

Kdo je za? (10 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Zaključujem to točko dnevnega reda.

In prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – PONOVITEV KANDIDACIJSKEGA POSTOPKA ZA IMENOVANJE 2 ČLANOV SVETA FUNDACIJE ZA FINANCIRANJE INVALIDSKIH IN HUMANITARNIH ORGANIZACIJ V REPUBLIKI SLOVENIJI NA PREDLOG HUMANITARNIH ORGANIZACIJ, KI SO VPISANE V RAZVID HUMANITARNIH ORGANIZACIJ.

Za obravnavo te točke dnevnega reda ste prejeli delovno gradivo z dne 21. 12. 2021 s priloženim osnutkom ponovnega javnega poziva humanitarnim organizacijam za predlaganje kandidatov za 2 člana sveta FIHO.

Uvodna pojasnila. V skladu s 1. točko drugega odstavka 10. člena Zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije Državni zbor imenuje in razrešuje 20 članov sveta FIHO, od tega 7 članov na predlog humanitarnih organizacij, ki so vpisane v razvid humanitarnih organizacij. Glede na predčasno prenehanje mandata 2 članoma sveta FIHO iz vrst humanitarnih organizacij, je Mandatno-volilna komisija v Uradnem listu dne 27. 10. 2021 objavila javni poziv humanitarnim organizacijam za predlaganje kandidatov za 2 člana sveta FIHO. Predlog sklepa, ki ga je na podlagi navedenega javnega poziva v odločanje Državnemu zboru posredovala Mandatno-volilna komisija, na glasovanju v Državnem zboru 16. 12. 2021 ni dobil zadostnega števila glasov poslancev, zato mora Mandatno-volilna komisija ponoviti postopek imenovanja 2 članov iz vrst humanitarnih organizacij, ki bosta v svet FIHO imenovana za preostanek mandata sveta FIHO, ki se izteče 25. 6. 2022. Želi kdo o tem razpravljati? Če ne, zaključujem razpravo.

In na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa: »Mandatno-volilna komisija objavi ponovni javni poziv humanitarnim organizacijam, vpisanim v razvid humanitarnih organizacij, za predlaganje kandidatov za 2 člana sveta Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji. Javni poziv se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletnih straneh Državnega zbora, informacija o pozivu pa na programu TV Slovenija 3. Rok za predlaganje kandidatov je do vključno ponedeljka, 17. 1. 2022.« Pričenjam glasovanje.

Kdo je za? (11 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Po izteku roka za posredovanje predlogov bom predlagal širitev januarske seje Mandatno-volilne komisije, ki bo predvidoma 27. 1. 2022.

Zaključujem to točko dnevnega reda in 25. nujno sejo Mandatno-volilne komisije. Zahvaljujem se vam za sodelovanje in želim uspešno delo še naprej.

Hvala.