Govor

Ivan Hršak

Ja, hvala za ta predlog.

To seveda ni predmet dnevnega reda in o tem seveda ne bomo zdaj razpravljali. Skratka, če še kdo želi razpravljati? Če ne, zaključujem razpravo.

Prehajamo na glasovanje o članu sveta za sistem plač v javnem sektorju. Ker bomo izbirali med več kandidati, kot se jih imenuje, bomo glasovali z glasovnicami. Zato predlagam, da glasovanje vodi komisija v naslednji sestavi: Andreja Zabret kot predsedujoča, Karmen Kozmus Ferjan kot članica in pa Dušan Šiško kot član. Pričenjam glasovanje. Aha, samo malo. Ja, glasovanje poteka.

Kdo je za? (10 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je predlog sprejet.

Mandatno-volilna komisija bo odločala z večino opredeljenih glasov navzočih članov komisije. Na glasovnici sta navedena kandidata, izmed katerih bomo izbirali enega, in sicer sta to: pod zaporedno številko 1 Zmago Jelinčič Plemeniti in pod zaporedno številko 2 Rudi Medved. Kandidata sta na glasovnici navedena po abecednem vrstnem redu. Glasuje se tako, da se obkroži zaporedna številka pred imenom kandidata. Glasovnica, na kateri bosta obkrožena oba kandidata, ne bo veljavna. Neveljavna bo tudi glasovnica, ki ne bo izpolnjena, in glasovnica, s katere volja poslanca ne bo jasno razvidna. Za člana bo določen tisti kandidat, ki bo prejel največje število glasov članov in članic komisije. Prosim komisijo, da razdeli glasovnice. Glasovanje se bo pričelo ob 8.10 in bo trajalo 5 minut do 8.15. Po opravljenem glasovanju potrebujejo člani komisije primeren čas, da glasove preštejejo. Sejo bomo tako nadaljevali ob 8.20.

Prekinjam sejo in prosim komisijo, da prične z delom. Hvala.