Govor

Hvala, gospa državna sekretarka.

Kolegice poslanke, kolegi poslanci, želi kdo besedo v zvezi s predlaganim stališčem? Ne želi.

Prehajamo na odločanje. K temu predlogu stališča tudi seveda ni bilo vloženih amandmajev, zato dajem na glasovanje naslednji predlog mnenja:

»Odbor za finance podpira predlog stališča Republike Slovenije do predloga Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Uredbe 575/2013 in Direktive 214/59 v zvezi z bonitetno obravnavo globalnih, sistemsko pomembnih skupin instuticij s strategijo reševanja z več vstopnimi točkami in metodologijo za posredni vpis instrumentov, primernih za izpolnjevanje minimalne zahteve glede kapitala in kvalificiranih obveznosti in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejeme«.

Začenjam glasovanje. Ne dela? Samo trenutek.

Začenjam glasovanje. Glasujemo.

Kdo je za? (14 članov.) Proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Določiti moramo še poročevalca za sejo pristojnega odbora. To predlagam, da je v skladu z dogovorom poslanec Jure Ferjan. Tudi sam to pritrjuje. Torej, kolega Ferjan, prosim vas, da boste na seji odbora posredovali mnenje, se pravi Odbora za zadeve Evropske unije.

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG STALIŠČA DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI DIREKTIVE 2009/138 GLEDE SORAZMERNOSTI, KAKOVOSTI NADZORA, POROČANJA, DOLGOROČNIH JAMSTVENIH UKREPOV, MAKROBONITETNIH ORODIJ, TVEGANJ GLEDE TRAJNOSTI, NADZORA SKUPIN IN ČEZMEJNEGA NADZORA.

Gradivo za to in naslednjo točko smo prejeli od vlade dne 23. decembra 2021, tudi tokrat na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Predstavico Ministrstva za finance, državno sekretarko gospod Katjo Lavtar prosim za obrazložitev predloga stališča.

Prosim.