Govor

Robert Polnar

Spoštovane gospe in gospodje, lepo pozdravljeni! Začenjam 43. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da je zadržana in se seje ne more udeležiti poslanka Andreja Zabret. Na seji kot nadomestna članica in član sodelujeta Dejan Židan namesto Janija Prednika iz Poslanske skupine Socialnih demokratov in Alenka Jeraj namesto Marka Pogačnika iz Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke.

S sklicem seje ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O SISTEMU JAMSTVA ZA VLOGE.

Predlagatelj zakona je Vlada.

K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance, Državni svet in Zakonodajno-pravna služba.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 28. decembra 2021 in mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 29. novembra 2021.

Rok za vlaganje amandmajev je potekel 13. januarja letošnjega leta in prejeli smo en amandma, ki so ga vložile poslanske skupine SDS, NSi in Konkretno, in sicer k 3. členu predloga zakona.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona.

Za uvod dajem besedo predstavnici Ministrstva za finance, državni sekretarki Maji Hostnik Kališek. Izvolite.