Govor

Ponovno lepo pozdravljeni!

Pričenjam z 71. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Prav lepo pozdravljam vse članice in člane tega odbora, lepo pozdravljam vabljene na današnjo sejo. Z nami so državni sekretar na Ministrstvu za delo z dvema svojima pomočnikoma, če tako rečem in pa, mislim da ostalih vabljenih, ki smo jih vabili na predlog stranke Levica oziroma poslanske skupine vsaj za enkrat še ni. Obveščam vas, da so se za današnjo sejo opravičili: gospa Andreja Zabret.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red. 1. IN EDINA TOČKA DNEVNEGA REDA – NEZADOSTEN DVIG MINIMALNE PLAČE V LUČI DRAGINJE OSNOVNIH ŽIVLJENJSKIH POTREBŠČIN.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo torej na 1. točko dnevnega reda – gre za zahtevo Poslanske skupine Levica in sicer za sklic nujne seje odbora. Zahteva je objavljena na spletni strani Državnega zbora. Na sejo sem vabila predlagatelja, Ministrstvo za delo. Z nami, kot že rečeno, je državni sekretar. Vabila sem na željo predlagateljev Konfederacijo sindikatov Slovenije Pegram. Kot vidim, ni nikogar z nami, tudi opravičil mislim, da se nam ni nihče. Konfederacija sindikatov 90 Slovenije, tudi teh ne vidim ter Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Tudi jih ni. Lahko pa povem, da je vendarle prej bila z nami predstavnica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije in dejstvo je, da je že prej povedala svoje stališče, ki bi bilo najverjetneje povsem enako tudi pri tej točki dnevnega reda, ker gre praktično za identično vsebino. Pričenjam torej za obravnavo navedene točke in sprašujem ali želi uvodoma besedo predlagatelj te točke dnevnega reda, gospod Miha Kordiš? Izvolite, beseda je vaša.