Govor

Spoštovani kolegice poslanke in kolegi poslanci, vsi vabljeni in prisotni! Prav lepo vas pozdravljam na današnji 17. seji odbora.

Obveščam vas, da so nekateri zadržani in se ne morejo udeležiti seje. Imamo pa v ta namen njihova pooblastila. In sicer Ivo Dimic našo članico bo zamenjala Tadeja Šuštar Zalar – Lepo pozdravljena! – dr. Franca Trčka bo zamenjal Željko Cigler – Lepo pozdravljen! – mag. Bojano Muršič bo zamenjala mag. Meira Hot in poslanca Miha Kordiša bo zamenjala poslanka Violeta Tomić – Lepo pozdravljeni!

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje, dne 3. 2. 2022, ste prejeli predlog dnevnega reda. Dne 15. 2. 2022 je bil dnevni red že sklicane seje razširjen z novo 3. točko dnevnega reda Zahteva za oceno ustavnosti zakona o duševnem zdravju in Zakona o socialnem varstvu. Želi predstavnik Vlade podati mnenje o predlogu za razširitev dnevnega reda? (Ne.)

Prehajamo na odločanje o predlogu za širitev 3. točke dnevnega reda seje. Glasujemo. Prosim vas za malo… / oglašanje iz klopi/ Jaz vas prosim, če boste dali verjetno enkrat kartico ven in nazaj notri, ker ni bila seja pripravljena računalniško. Malo bo… Trenutek! Še vedno računalnik melje, tako da vas prosim za minuto potrpežljivosti. Še vedno procesira… Ja, sedaj pa bo.

Glasujemo. / izključen mikrofon/ Navzočih je 12 članov.

Kdo je za? (12 članov.) Je kdo proti? (Nihče.)

Tako je sedaj predlagan dnevni red: 1. točka Predlog zakona o spremembah zakona o zdravstveni inšpekciji, 2. točka Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in 3. točka Zahteva za oceno ustavnosti zakona o duševnem zdravju, 4. točka razno.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH ZAKONA O ZDRAVSTVENI INŠPEKCIJI, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila Vlada Republike Slovenije in je objavljen tudi na spletnih straneh Državnega zbora. Imamo tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe in mnenje Državnega sveta Komisije za socialno varstvo, delo, zdravstvo, invalide z dne 14. 12. V roku, ki ga določa Poslovnik Državnega zbora amandmaji niso bili vloženi. Tako pričenjamo obravnavo zakona v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o amandmajih in členih predloga zakona skupaj. Odboru predlagam, da se razprava o vseh členih in amandmajih združi. Po opravljeni razpravi bi opravili glasovanje o amandmajih, zaenkrat jih ni, nato pa o vseh členih skupaj. Ali kdo temu nasprotuje? Ne vidim, potem bomo tako delovali. In dajem besedo predstavniku ministrstva, državnemu sekretarju mag. Francu Vindišarju. Izvolite.