Govor

Najlepša hvala, podpredsednica.

Zdaj vlada pravi, da so se seveda te potrebe pojavile pri najranljivejših prebivalcih, kar je seveda res. In res je tudi, da pač ta zakon zamuja vsaj 4 do 5 mesecev, odkar so dejansko nastale težave z dražitvijo energentov in seveda tudi predvsem v tem zimskem času ogrevanja. Vi prihajate zdaj, ko bo sezone počasi konec. Izplačila tik pred volitvami tako, da cilj je jasen.

Seveda pa bode v oči, da je ta zakon napisan na tak način, da je popolnoma v nasprotju s tem, kar bi naj dosegel. Vi pravite, da najranljivejši potrebujejo to podporo, seveda se strinjamo, po drugi strani pa bodo nekateri ministri deležni teh energetskih voucherjev, ker ste pač vezali na število otrok tudi upravičence do te podpore. Tako, da kar se tega tiče, je ta zakon zgrešen, ker ne upošteva, kdo so najranljivejši, kdo so tisti, ki bi jim država morala nameniti to podporo. Tako, da upam, da bomo uspeli z amandmaji in popravki to spremeniti v tem zakonu. Je pa dejstvo, da je v bistvu ravno ta situacija pokazala, kakšen odnos ima ta vlada do ljudi. Malo ji je mar, tej vladi, za dejanske stiske ljudi, ampak ves čas delujete na neki predpostavki všečnosti in teh nekih poceni piar trikov. Ampak mislim, da to ljudje že razumejo.

Sicer se bom vzdržal pri nujnem postopku, mislim pa, da je ta zakon potrebno korenito popraviti, če želimo, da služi ljudem ne pa recimo štirim, petih ministrom te vlade.