Govor

Tina Heferle

Ja, hvala.

Imam postopkovno vprašanje za vas, predsednik, glede na to, da kot predsedujoči skrbite, da vsa ta procedura, ki je določena s Poslovnikom, teče nemoteno in predvsem pravilno, me zanima, zdaj, tudi bolj za tiste, ki nas spremljajo, še enkrat poudarjam, amandmaje na 110. straneh ste nam, opozicijskim poslancem, posredovali v sistem včeraj pozno dopoldan. Tik pred odborom ste vložili še nove spremembe teh amandmajev. Toliko gradiva je za naštudirat. Če želite imet konstruktivno in kvalitetno razpravo, gospod minister. Če želite imet take floskule, kot ste jih zdaj navajal, potem se lahko gremo parlamentarizem na tak način, seveda.

Moje postopkovno vprašanje za vas, predsedujoči, je, na kakšen način vi iz tega mesta, kjer zdaj sedite, lahko meni, kot poslanki opozicije zagotavljate enakovredno, kvalitetno in državotvorno sodelovanje na tem odboru, če nisem imela priložnosti in možnosti naštudirat več kot 130. strani amandmajev, ki ste jih vložili v koaliciji. Prosim, ne se hecat iz nas, ne se delat norca iz nas. Minister sam je rekel, da gre za izjemno pomemben zakon, se strinjam, ampak bi rada enakovredno sodelovala pri tej obravnavi.

Zato vas prosim, predsednik, da mi pojasnite, razjasnite ali pa na svojo odločitev vzemite pavzo in mi zagotovite, meni, pa vsem ostalim opozicijskim poslancem, da bomo lahko enakovredno, v skladu s poslovniškimi določili, kvalitetno sodeloval na vašem odboru.