Govor

Ja, poglejte, tudi v dogovoru, pogovoru s strokovnimi službami se je končna odločitev dejansko potem sprejmemo mi v Državnem zboru. Javna predstavitev mnenj se objavi tudi v javnih občilih. To ni tako, da bomo pač zdajle v treh dneh dodali dodatno vabljene.

Treba je pač zadevo predstaviti v javnih občilih, zato potrebujemo nekaj časa. Ko je v javnih občilih moramo tudi njim dati možnost, da se pripravijo na to, tako da kot rečeno edini drug prost datum je bil petek, pred tem ponedeljkom, za katerega sem pa sama ocenila, da dva dni oziroma vikend ne bo predstavljal nekega podaljšanja. Zagotovo pa bo začetek tedna omogočal, da bo več prisotnih.

Če boste pač vztrajali na svojem datumu lahko o njem glasujemo, sicer pa tisti datum, ki ga vi omenjate je nemogoč, kvečjemu potem ta petek, 25. marec. Zdaj zakaj tako pozno? Spoštovani, saj tudi zakon je bil pozno vložen. Vsi vemo, kdaj so razpisane volitve in dejstvo je, da pač taka zadeva, če se je šlo v javno predstavitev mnenj rabi svoj čas in pač ta datum je za to.

Izvolite.