Govor

Hvala lepa. Zdaj v prvi polovici marca zadeva seveda ne more it skozi, ker morajo imet tudi drugi možnost, da vabijo dodatno vabljene in vprašanja in da potem tudi vse pravočasno dobijo vabila in da imamo dovolj časa za sklic. Potem sledi seja Državnega zbora, ki ima skorajda rekordno število točk, ki še prihajajo. Tudi na podlagi sklepa tega odbora tako da je bil pač 29.marec prvi možen datum. To, kar vi gledate, da je neka prazna pač je treba uskladiti tudi s predsednikom odbora in vsemi ostalimi, tako da 29. marec je bil prvi možen datum, za katerega sem dala pač tako je tudi privoljenje.

Opcija je bil res petek, se pravi to je ponedeljek, opcija je bil petek, vendar pa v petek popoldne smo bili mnenja, da bomo imeli težave z vabljenimi, kajti petek popoldne je res neposrečen datum za to, da bi izvajali javno predstavitev mnenj. Ni pa šlo v dopoldanskih urah, ampak šele po drugi uri popoldne. Tako da smo se potem odločili za ponedeljek, ko lahko začnemo že dopoldanskem času.

Če boste pa seveda vztrajali na svojem predlogu datuma, povejte kateri je ta in bomo pač glasovali o tem. Jaz pač kot rečeno sem pač pogledata stvari in 29. marec ni prav nič oddaljen glede na javne predstavitve mnenj, kot so bile v tem Državnem zboru, tudi kar se tiče drugih zakonov.

Želi še kdo besedo? Ja, Meira Hot.