Govor

Kolikor vem, ste prejela opravičila o katerih, s katerimi nas niste seznanila, kar je na začetku seje piše, da je predsedujoči dolžan povedati kdo se je opravičil za sejo, itn. Ker pač imamo kontakte potem tudi sami kaj izvemo. Drugače je pa zame to avtoritarnost, da debatirate o tem ali boste podali predlog ali ne. Vi ste ga dolžna dati na dnevni red.

Še enkrat. Tehtna razprava je lahko takrat, ko so tukaj predstavniki RTV, ki bodo odgovarjali na naša vprašanja. V preteklosti je bilo vedno ob poročilu o delovanju nadzornega sveta cel kup vprašanj in tukaj ni relevantnih sogovornikov. Mimogrede, delate celo dramo, če kdaj ni predstavnikov ministrstva, da bi odgovarjali na vaša vprašanja, zdaj mi zahtevamo predstavnike RTV, da bodo odgovarjali na naša vprašanja in kot rečeno, so se opravičili in posredovali podatke, da so v tujini, itn.

In še tole. 73. člen Poslovnika pravi, predsedujoči prekine delo Državnega zbora, če se ugotovi, da pri odločanju seja ni več sklepčna, če so pred odločanjem potrebna posvetovanja in v drugih primerih, če tako odloči Državni zbor. Torej, mi smo dali, jaz sem podala predlog, da se seja prekine in zahtevam, da ta predlog daste na glasovanje. Ne morete vi določati kaj mi smemo predlagati in kaj boste vi dala na glasovanje. Če je to po Poslovniku, ste dolžna dati na glasovanje. To pa je avtoritativnost, kar se vi greste.