Govor

Dobro jutro!

Najprej iskrene čestitke za mednarodni praznik žensk vsem tovarišicam in gospem, ki so tukaj v dvorani in ki nas spremljajo kakorkoli že. Upam, da bomo v tem duhu tudi danes opravili to sejo, kajti kar veliko dela nas čaka.

Pričenjam 31. nujno sejo Odbora za obrambo, ki je bila sklicana na podlagi 47. in drugega odstavka 48. člena Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije. Pozdravljam vse prisotne posebej državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo mag. Janeza Žaklja, generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darka Buta, poveljnika civilne zaščite Republike Slovenije Srečka Šestana, državnega svetnika Milana Ozmiča in ostale vabljene. Obvešča vas, da se seje ne more udeležiti poslanec Franc Jurša. Svojo prisotnost je opravičil tudi državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade, mag. Bojan Pograjc in tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske general major Robert Glavaš. Imam pa dve pooblastili poslanec Robert Pavšič bo na sejo nadomešča poslanca Marjana Šarca, poslanec mag. Dušan Verbič pa bo na seji nadomeščal poslanko Moniko Gregorčič.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKON O GASILSTVU, druga obravnava. Ker v poslovniško določenem roku nisem prejel predlogov za razširitev oziroma za umik posameznih točk je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem. Včeraj sem prejel pisni predlog Poslanske skupine Liste Marjana Šarca in Poslanske skupine Nepovezanih poslancev za sklic javne predstavitve mnenj o Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gasilstvu, druga obravnava. Želi predlagatelj podati dopolnilno obrazložitev? Izvolite, kolega Pavšič.